וינה עכשיו ולתמיד! פרק 3
קטגוריה: טיסות לחו"ל, תאריך הוספה: 02.02.2018,
תיאטראות בוינה
לוינה, בירתה של אוסטריה, יש המון להציע בתחום הבילויים, הבידור וחיי הלילה.
למתלבטים היכן לבלות בוינה לא תהיה כל בעיה שכן בעיר הנפלאה הזו תמצאו המון מקומות בילוי והמון סוגי בילוי. וינה, עירם של מלחינים ענקים כמוצארט, היידן, בטהובן, ברהמס, שוברט ושטראוס, היא המקום לראות אופרה מצוינת או לשמוע קונצרט משובח.
וינה היא שכיית חמדה תרבותית. תרבות אירופאית תמיד היוותה מוקד משיכה לאלפי תיירים ואפילו מהגרים, ומעבר לכך, שוחרי תרבות, שחקנים, זמרים, יוצרים ואמנים מכל העולם חולמים להגר לאירופה, כדי להגשים את חלומם.
האופרה הממלכתית של וינה (Wiener Staatsoper)
האופרה הממלכתית של וינה השוכנת בווינה, אוסטריה, היא בין להקות האופרה החשובות ביותר באירופה ובעולם כולו. עד שנת 1920 נקראה אופרת החצר המלכותית. בית האופרה הממלכתית של וינה הוקם באמצע המאה ה-19 ונמצא במרכז העיר וינה.
בשנת 2009 צויין יובל ה-140 של בית האופרה הווינאית. לחגיגת ציון הדרך הזה הוצא לפועל רעיון מהפכני, שמטרתו משיכת קהל צופים חדש. מסך ענק, בגודל 50 מ”ר, הוצב בצד בית האופרה הפונה רחוב קרנתנר. המסך נשאר שם במשך ארבעה חודשים ושידורים חיים של יותר מ-60 אופרות מן המפורסמות ביותר הוקרנו עליו. מאדאם בטרפליי, חליל הקסם ודון ג’ובאני היו בין ההפקות שכיכבו במהלך תקופה זו.
בית האופרה הוא מוסד עירוני ותיק שהתחיל את דרכו בשנת 1869 בהופעה חגיגית של האופרה דון ג’ואן של מוצארט בנכחותו של הקיסר פרנץ יוזף ואשתו הקיסרית אליזבת.
בכל עונה מועלות בבית האופרה לא מעט הפקות אופרה והפקות בלט מעולות. בין הפקות האופרה של העונה הנוכחית אפשר למצוא את הספר מסביליה של רוסיני, ההולנדי המעופף של ואגנר, לה טרוויאטה של ורדי ועוד רבות וטובות.
בית האופרה נחשב לאחד מבתי האופרה המובילים בעולם ותזמורת האופרה שהיא לא אחרת מאשר הפילהרמונית של וינה. בניין האופרה בנוי בסגנון הרנסנס האיטלקי כאשר פסלים ועיטורים רבים בתוך בית האופרה ומחוצה לו משווים לו מראה יוקרתי ואפי חגיגי. הרשימה של מנהלי המוזיקה של בית האופרה כוללת את גוסטב מאהלר, ריכרד שטראוס, הרברט פון קאראיאן, קארל בוהם, לורין מאזל ועוד רבים אחרים. תפוסה: 1,709
www.wiener-staatsoper.at
כתובת: Opernring 2, 1010 Wien, אוסטריה
(Volksoper Wien) פולקסאופר של וינה
פולקסאופר של וינה (“האופרה העממית של וינה”) הוא בית אופרה חשוב בווינה, אוסטריה. הוא מעלה כשלוש-מאות הצגות של עשרים וחמש הפקות מדי עונה, הנמשכת מספטמבר עד יוני. התיאטרון מכיל 1,473 מקומות ישיבה ועוד 102 מקומות עמידה.
בית האופרה נבנה בשנת 1898 בתור תיאטרון היובל העירוני של הקיסר. במקור הוצגו בו רק מחזות, אבל משנת 1903 הוכנסו גם אופרות ואופרטות לרפרטואר. הפולקסאופר הוא אולם ההצגות הגדול ביותר בווינה לאופרות, אופרטות, מחזות-זמר ותיאטרון מחול.
ההופעות הראשונות בווינה של “טוסקה” (פוצ’יני) ו”סאלומה” (ריכרד שטראוס) התקיימו בפולקסאופר בשנים 1907 ו-1910, בסדר זה. זמרים בעלי שם עולמי כמו מריה יריצה וריכרד טאובר הופיעו שם; המנצח אלכסנדר זמלינסקי היה לקאפלמייסטר הראשון ב-1906. בשנים עד מלחמת העולם הראשונה ובמהלכה רכש הפולקסאופר מעמד כבית האופרה השני ליוקרה בווינה, אבל אחרי 1929 מיקד את הרפרטואר שלו באופרה קלה. אחרי מלחמת העולם השנייה היה הפולקסאופר של וינה לאתר חלופי לאופרה של וינה, שמשכנה נהרס. בשנת 1955 חזר הפולקסאופר לתפקידו הקודם בהצגת אופרה, אופרטה ומחזות-זמר.
תחבורה ציבורית: U6 תחנת Währinger Straße-Volksoper
Volksoper Wien
Währinger Straße 78, 1090 Wien
בורגתיאטר(Burgtheater)
בורגתיאטר, לשעבר תיאטרון החצר הקיסרי, עד 1920, הוא התיאטרון האוסטרי הלאומי בווינה ואחד התיאטראות דוברי הגרמנית החשובים ביותר בעולם. הבורגתיאטר נוצר בשנת 1741 ונודע בשם “די בורג”, בפי תושבי וינה; להקת שחקניו, הקבועים פחות או יותר, יצרה עם השנים מסורת של סגנון ואורח דיבור טיפוסיים למופעי הבורגתיאטר.
את הבורגתיאטר הקימה ב-14 במרץ 1741 קיסרית אוסטריה מבית הבסבורג, מריה תרזה, כתיאטרון לצד ארמונה. בנה, הקיסר יוזף השני, כינה אותו בשנת 1776 “תיאטרון גרמני לאומי”. שלוש אופרות של מוצרט עלו שם בהצגות בכורה: החטיפה מן ההרמון (1782), נישואי פיגארו (1786) וכך עושות כולן (1790). החל ב-1794 נקרא שמו “תיאטרון החצר ליד הבורג”.
כתובת: Universitätsring 2, 1010 Wien, אוסטריה
מוזיקפראיין (Musikverein)
מוזיקפראיין (Musikverein) הוא אולם קונצרטים נודע, שנפתח בווינה, אוסטריה ב-6 בינואר 1870 והתפרסם באקוסטיקה שבו. הוא נחשב לאחד משלושת אולמות הקונצרטים המעולים ביותר בעולם, יחד עם אולם “סימפוני הול” בבוסטון והקונצרטחבאו באמסטרדם. המוזיקפראיין הוא משכנה הקבוע של הפילהרמונית של וינה. את אולם הקונצרטים בנתה ה- Gesellschaft der Musikfreunde (אגודת ידידי המוזיקה), שקיבלה את הקרקע מן הקיסר פרנץ יוזף. עד מהרה נודע האולם פשוט כ”מוזיקפראיין” (“מועדון מוזיקה”). בשנת 1907 התקינה חברת ריגר האוסטרית עוגב בבניין.
אורכו של ה-Goldener Saal (אולם הזהב) 48 מטרים, רוחבו תשעה-עשר מטרים וגובהו שמונה-עשר מטרים. הוא מכיל 1,744 מושבים ועוד 300 מקומות עמידה. הקונצרט החגיגי של ראש השנה החדשה הווינאית מתקיים באולם זה בכל 1 בינואר. מאז 2001 עובר הבניין שיפוצים ונוספים לו כמה אולמות חזרות וקונצרטים חדשים.
www.musikverein.at
כתובת Musikvereinsplatz 1, 1010 Wien,
Besttravel
ביטוח נסיעות לחו”ל online