כמה מזוודות מותר לקחת לטיסה, מזוודה מבד או קשיחה?
קטגוריה: טיסות לחו"ל, תאריך הוספה: 24.10.2017,
ההפתעה שמצפה לנוסעים רבים עם הגיעם למסור את המזוודות בשדה התעופה כרוכה בתוספת כספית לא מבוטלת, אשר משתנה מחברה לחברה. מבדיקת עסקים עולה, כי הגורמים העיקריים שקובעים את מדיניות הכבודה של כל חברה הם: יעד הטיסה, סוג המחלקה וסוג החברות במועדון “הנוסע המתמיד”.
אמנם מרבית החברות מתייצבות על משקל אחיד של 23 ק”ג למזוודה למרבית היעדים, אך יש ביניהן כאלה שקובעות משקל נמוך יותר, וכפיצוי קובעות תשלום נמוך יחסית על משקל עודף. מרבית החברות מצ`פרות את הנוסעים המתמידים שלהן ומאפשרות להם (גם אם הם טסים במחלקת תיירים) לקחת מעבר למשקל – המותר של 23 ק”ג. אלא שהמשקל המותר תלוי בדרך כלל בסוג החברות של הנוסע במועדון “הנוסע המתמיד” של החברה.
מזוודה מבד או קשיחה?
ההבדל המשמעותי וכמעט היחיד, הוא, שמזוודה קשיחה מצטיינת יותר בשמירה על התכולה, מאשר מזוודה העשויה מבד, יש כאלה שיגידו שהקשיחות עמידות יותר בפני טילטולים וואנדליזם תעופתי, אך מנסיוננו העשיר בתיקון מזוודות, אפשר לומר שהנזקים הם זהים: קרע במזוודה מבד זהה לשבר במזוודה קשיחה, הנזקים לגלגלים זהים בשני הסוגים וכן הלאה… אבל חשוב לדעת שכמו במזוודות רכות, גם במזוודות קשיחות ישנם כמה סוגים של חומרים מהם עשויה המזוודה.
ABS – פלסטיק חזק אך גם יותר שביר.
פוליפרופילן – פלסטיק יציב (כמו פגוש של רכב) אך גם גמיש, עומד בפני מכות קשות.
פוליקרבונט – פלסטיק רך ומאד גמיש, קל משקל בצורה משמעותית, מה שהופך את המזוודה הקשיחה ליותר אטרקטיבית ושימושית, ומצד שני קשה מאד להסב לה נזק!
אז מה לקנות? ובכן, התשובה לשאלה זו היא מאד אינדבדואלית, וכמובן העדפה אישית היא גורל מכריע בבחירת מזוודה, אם יש דברים שבירים או יקרי ערך ויש חשש לבטחונם, כגון, חלקי מחשב, שרתים, כלי נגינה וכו` ,כמובן שמומלץ ביותר לרכוש את הקשיחה, אך חשוב לזכור שהגודל הוא AS-IS אי אפשר להגדיל ולהרחיב, לעומת זאת במזוודות רכות, האפשרויות להרחיב מצויות הרבה יותר, וגם…אפשר לדחוס יותר!
ויש לציין שנשים בעיקר אוהבות את האופציה הזו.